ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Vali Ersin Yazıcı Yazıhan'ı Ziyaret Etti

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yazıhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu. 

03 Kasım 2023 04:21
Vali Ersin Yazıcı Yazıhan'ı Ziyaret Etti

İlçe gezisine Kaymakamlık ziyareti ile başlayan Vali Yazıcı’yı; Yazıhan Kaymakam V.  Rabia Yurdakul, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve ilçe protokolü karşıladı.

Kaymakamlık makamında Kaymakam V. Rabia Yurdakul’dan ilçenin tarihi, coğrafi yapısı, nüfusu, sosyal yaşamı, kültür ve turizmi hakkında brifing alan Vali Yazıcı, kaymakamlık ziyaretinin ardından Yazıhan Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile ilçeye yapılan yatırımların son durumu hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulundu. Beraberinde Yazıhan ilçesinde Toki tarafından yapımı devam eden 157 konut ve 3 iş yerinin bulunduğu inşaat alanını inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Yazıcı’dan Yazıhan İlçesi Esnafına Ziyaret

Vali Yazıcı, ilçelerin kalkınmasında ve ilerlemesinde ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda önemli role sahip olan esnafları unutmayıp Yazıhan esnafına ziyarette bulundu ve bol kazançlar dileyip, vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.

 Ardından Yazıhan İlçe Kültür Merkezinde hizmet veren kütüphane ve halıcılık kursunda incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, kursiyerler ile sohbet ederek birlikte halı kesimi yaptı. İlçemizin gelecekte tarımsal üretimde söz sahibi olmasını sağlayacak projelerde incelemelerde bulunarak hurma bahçesini gezdi.

  “Yazıhan Üretimde Güne Bakıyor” projesi kapsamında üretilen ayçiçeğini, işleyerek ilçe ekonomisine katkı sunacak ayçiçek yağı fabrika inşaatında incelemelerde bulundu. Yazıhan ilçemizle özdeşleşen atlı cirit sporuna önemli katkı sağlayacak olan “Atlı Cirit Sahasının” son düzenlemelerini yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Vali Yazıcı İlçedeki Şehit Ailelerine Evlerinde Ziyarette Bulundu

Vali Yazıcı Yazıhan ilçemizde ikamet eden 09.10.2016 tarihinde Hakkari Şemdinli’de yol kontrolü esnasında şehit olan Jan. Er Eyüp Hacıoğlunun ’ nun ailesini ve 15.03.2016 tarihinde Mardin/Nusaybin’de görev aracının zırhlı araçla çarpışması sonucu şehit olan Em. Şb. Md. Gaffari Güneş’in ailesini evlerinde ziyaret etti.

Bu ziyaretleri sık sık gerçekleştireceğini yineleyen ve ailelerin gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür eden Vali Yazıcı, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Makamları âli olsun. Gazilerimize de sağlık ve afiyetler diliyorum.” dedi. Akabinde şehit ailesine Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Şehit aileleri de Vali Yazıcı’yı evlerinde misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, ziyaretler için Vali Yazıcı’ya dua ve teşekkür ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.