ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kuluncak'tan Gürkan'a Destek Ziyareti

Kuluncak İlçesinden Siyasi Parti İlçe Başkanları ile birlikte mahalle muhtarlarından oluşan kalabalık bir heyet Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a destek ziyaretinde bulunarak açıklamalarda bulundular. 

01 Kasım 2023 00:55
Kuluncak'tan Gürkan'a Destek Ziyareti

Gerçekleştirilen görüşmeye, AK Parti Kuluncak İlçe Başkanı Ahmet Boyraz, CHP Kuluncak İlçe Başkanı Hidayet Şekerci, MHP Kuluncak İlçe Başkanı Mustafa Kılıç, Deva Partisi Kuluncak İlçe Başkanı Hakkı Nacar, Kuluncak Muhtarlar Dernek Başkanı Ömer Nacar ve Kuluncak mahalle muhtarları katıldı.

BOYRAZ: KULUNCAK İLÇEMİZDE ASFALT OLMAYAN YOL KALMADI

Kuluncak ilçesinde asfaltsız yolun kalmadığını belirten AK Parti Kuluncak İlçe Başkanı Ahmet Boyraz, “Kuluncak ilçemizde asfalt olmayan yol kalmadı. Kanalizasyon ile ilgili eksik olan mahallelerde çalışmalar yapılmakta ve o anlamda da bir sıkıntı bulunmamakta. İlçemizin ana arterleri tamamen asfaltlandı. İlçemizin Sivas’ın Kangal ilçesine bağlantı yollarımızda da gerekli çalışmalar yapıldı. Yapılan hizmetlerden dolayı sizlere ve ekibinize teşekkür ediyorum” dedi.  

ŞEKERCİ: HİZMETLERDEN DOLAYI DA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür eden CHP Kuluncak İlçe Başkanı Hidayet Şekerci, “Karaçayır Mahallemizin ana artere bağlanan 1700 metrelik yolumuzun asfaltı yapıldı. DSİ’nin çalışmalarından dolayı bazı noktalarda bozulmalar oldu. Diğer hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

KILIÇ: BAŞKANIMIZIN YÜKÜNÜN ÇOK AĞIR OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Depremden dolayı Başkanımızın yükünün çok ağır olduğunu biliyoruz diyen MHP Kuluncak İlçe Başkanı Mustafa Kılıç, “6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen bir deprem yaşadık. Depremde en fazla etkilenen illerden biri de Malatya’mızdı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yükünün çok ağır olduğunu biliyoruz. Çok büyük çabalar gösterdiğine de şahidiz. Bu konuda kendilerine öncelikle teşekkür ediyorum.

Kuluncak ilçemizde yollarımız asfaltlandı, altyapılarımız yapılıyor. Kuluncak ilçemize yapılan hizmetlerden dolayı Sayın Başkanıma, MASKİ Genel Müdürümüze, Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekiplerine şahsım ve partim adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

NACAR: ALLAH NASİP EDERSE BİR DÖNEM DAHA GÖRMEK İSTERİZ

Büyükşehir Belediye Başkanını çok sevdiklerini belirten Deva Partisi Kuluncak İlçe Başkanı Hakkı Nacar ise yaptığı konuşmada, “Başkanımızı çok seviyoruz. İlçelere vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine minnettarız. Allah nasip ederse bir dönem daha görmek isteriz. Kuluncak merkez ve mahallelerimize yapılan çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Bazı basında dengesizler sizleri haksız yere suçlasa da bizler sizin yanınızdayız. Olması gerekeni söyledim, dik durdun, mert durdun Allah razı olsun” dedi.

Kuluncak Muhtarlar Dernek Başkanı Ömer Nacar ise,  “Yaşadığımız depreme rağmen ilçemize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben aynı zamanda Yeni Mahalle’nin Muhtarıyım. Altyapı olsun, kanalizasyon olsun bu hizmetleri sizin Belediye Başkanlığınız döneminde gördüm. Mahallem ve Kuluncak adına teşekkür ediyorum” dedi.   

GÜRKAN: BU ZİYARET KULUNCAK’TA DEMOKRATİK OLGUNLUĞUN BİR GÖSTERGESİDİR

Kuluncak’taki tüm Siyasi Parti İlçe Başkanları ile muhtarlarımızın birlikte hareket ederek Kuluncak İlçesinin sorunlarını dile getirmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu ziyaret demokrasinin ve demokratik olgunluğun Kuluncak’ta ne denli üst segmente olduğunun en güzel göstergesidir. Bu birlikteliğinizden dolayı sizlere teşekkür ederim. Bizlerin, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığı çalışmalar, göz önünde olan çalışmalardır. Muhtarlar Dernek Başkanımızın ‘Hizmeti burada gördük’ ifadesi doğrudur. Biz yaptığımız hizmetleri söylemekten imtina ediyoruz. Sadece bu yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı çalışmalarına 6 milyar TL harcadık. Normal bir ilin 6 yıllık bütçesidir. Büyükşehirlerin 2 yıllık bütçesidir. Biz göreve geldiğimizde asfaltsız hiçbir yerleşim birimimiz olmayacak, dedik. Allah’a şükür her yer asfaltlandı. 13 İlçe Belediyesinin uhdesinde olan yolların en az yüzde 80’ini Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Biz göreve geldikten sonra hem ana yolları hem ara yolları asfaltladık. Tüm ilçelerimize çöp aktarma istasyonları kurduk. İlçelerin, diğer illerin komşu ilçeleriyle ve köyleriyle bağlantı yollarını da yaptık. Kangal, Gürün, Çüngüş bölgelerinin bağlantı yolları yapıldı. Eksikler biter mi, bitmez. Eksiklerimizi masanın üzerine yatıracağız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuz olan veya olmayan her konuya el attık. Şehrimizde Fen Liseleri, Bilkent, üniversitelerin, kışlaların, resmi binaların, polis sosyal tesislerinin, özel harekât merkezlerinin, spor tesislerinin, kamu kuruluşlarının, kütüphanelerin yapılmasında, tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasında hiçbir zaman ‘Biz belediyeyiz, başkası yapsın’ demedik” şeklinde konuştu. 

“PRENSİPLİ, DÜZENLİ HAREKET ETTİK”

Malatya’da 20 yıldır yöneticilik yaptığını belirten Başkan Gürkan, “Asrın felaketini yaşadık. Bu depremlerde benim ruhsat verdiğim, yaptırdığım hiçbir binada en ufak bir hasar var mı? Bu vizyonel bir görüşün sonucudur, tesadüf değildir. Çünkü biz prensipli, düzenli hareket ettik. 6 Şubat’ta deprem oldu; ana yollar kapalı, Sivas yolu, demir yolu, hava yolu ilk gün kapalı, Kayseri yolu kapalı, Adana-Kahramanmaraş yolu kapalı. Ancak Malatya’da 1 köyün bile yolu kapalı değildi. Enkaz altındaki insanlara ilk müdahale Belediyemizin üs bölgelerindeki itfaiye, yol ve asfalt ile MASKİ ekipleri tarafından yapıldı. Depremden sonra AFAD Koordinasyon Merkezi, İtfaiye Daire Başkanlığı oldu. AFAD’ın koordinasyon ile ilgili deposu, Lisanlı Depo oldu. Kızılay’ın yemekle ilgili iş ve işlemleri Yeni Yemek ve Yeni Ekmek Fabrikalarında gerçekleştirildi. Şu anda bazı kamu kurum ve kuruluşları, ticaret erbapları belediyenin yaptırdığı, belediyenin yerlerinde faaliyete devam ediyorlar” diye konuştu.

“HİZMETLERİMİZ GÜNEŞ GİBİ OLACAK”

“Perdesini kapatmayan herkes güneş ışığından faydalanabilir” diyen Başkan Gürkan, “Yıllarca Malatya’da Vagon Fabrikaları üzerinden siyaset yapıldı. Şimdi yapılabiliyor mu? YİMPAŞ yine aynı şekilde. Kütüphane yok, deniliyordu. Yaptık, teslim ettik. Meydan yok, deniliyordu; yaptık. Kuzey Kuşak Yolu, Güney Kuşak Yolu, alternatif yollar, Danişmend Gazi Bulvarı, Alp Er Tunga Bulvarı, Ana Yurt Bulvarı yapıldı. Şire pazarı ile ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’ni yaptık. Malatya Büyükşehir Belediyesi pandemi, depremler, küresel ekonomik krize rağmen bunları yapabiliyorsa ve bu hizmetlere karşı farklı bir ses çıkıyorsa bu şeytani bir sestir; rahmani bir ses değildir. Bizim hizmetlerimiz güneş gibi olacak, dedik. Perdesini kapatmayan herkes bu ışıktan faydalanacak, dedik. Bu şekilde çalışıyoruz. Kalan hizmetleri de el ele vererek, el birliği ile yapacağız” dedi. 

 

  

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.