ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Fidanel: Malatya'da Zemin+7 kata imar verilecek

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, daha önce zemin +4 kat olan imarların zemin + 7 kata çıkarıldığını açıkladı. 

01 Kasım 2023 02:16
Fidanel: Malatya'da Zemin+7 kata imar verilecek

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, "6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'mızdaki mimari ve kentsel tüm sorunları tespit edip çözüm bulunması noktasında çalışmaların olumlu sonuçlanması Malatya'yı daha hızlı ayağa kalkması anlamında bizleri umutlandırıyor" diyerek şunları söyledi:

"Yıkık ve ağır hasarlı binalarımızın Yerinde Dönüşüm hibe ve kredi imkanlarından faydalanabilmesi için Zemin+4 kat şartı vardı. Mimarlar Odamızın teknik çalışmaları sonucunda Bostanbaşı, Tecde, Karakavak, Yakınca, Çilesiz, İnönü Caddesi, Yeşilçam Caddesi, Fuzuli Caddesi gibi yüksek katlı binalarımızın bulunduğu yerlerde mevcut parselde zemin+4 kata aynı bağımsız bölümlerin sığdırılamadığını mimari çizimlerimiz sonucunda tespit ettik. Bu konuyu Çevre Ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ'ye ilk olarak 4 ay önce bildirdik ve yerelde yapmış olduğumuz tüm toplantılarda dile getirdik. Mimarlar Odamızın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, Milletvekilleri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün girişimleriyle Malatyaya nefes olacak hibe ve kredi desteğinin zemin+7 kata kadar artırıldığının müjdesini almış bulunuyoruz.

Vatandaşlarımız projelerini hızlıca çizdirip ilgili belediyeden ruhsatını alarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurularını yapabilirler. Belediyelerin belirlediği maksimum kat sınırı olduğu için Malatyada zemin+6 kata kadar bu destek verilecek. Toplam bağımsız bölümün sığdırılması anlamında herhangi bir engel kalmadı.

Malatyamızın daha hızlı dönüştürülmesi adına son derece önemli ve güzel bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte emeği geçen Sayın Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza, Büyükşehir Belediyemize, Vekillerimize ve özellikle Çevre Şehircilik İl Müdürümüz Katip ÇİÇEK bey'e Malatya adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.