ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sadıkoğlu: Gözümüzün içine baka baka yalanlar söylemesini hazmedemiyoruz.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı @mehmetozhaseki ile görüştüğünü belirterek "Gözümüzün içine baka baka yalanlar söylemesini hazmedemiyoruz" dedi. başkanlığında #Ankara’da düzenlenen #deprem illerinin Oda ve Borsa Başkanları istişare toplantısına katılım sağladık. 

29 Ekim 2023 02:13
Sadıkoğlu: Gözümüzün içine baka baka yalanlar söylemesini hazmedemiyoruz.

 

Sosyal Medya hesabından Ankara'da Bakan Mehmet Özhaseki ile yaptığı görüşmeyi anlatan TSO Başkanı Sadıkoğlu "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız @mehmetozhaseki  başkanlığında #Ankara’da düzenlenen #deprem illerinin Oda ve Borsa Başkanları istişare toplantısına katılım sağladık.  Orta hasarlı binaların güçlendirme projelerinin onaylanmadığını ve şehrin imarının neden hala açılmadığını sorduğum Bakanımız, tüm yetkinin belediyelerde olduğunu, belediyelerin gerekli onayı vermeleri halinde şehirlerin hızlıca toparlanacağını söyledi.8 aydır şehrin ayağa kalkması için bir çivi dahi çakmayarak, “Bu şehrin mimar ve mühendislerine güvenmiyorum” diyenler aylardır “Bakanlık yetki vermiyor” yalanına sığınmış!" diye konuştu.

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu şunları ifade etti:

"On binlerce binası ağır hasar almış, binlerce iş yeri yıkılmış, halkı, esnafı, tüccarı ve ekonomisi yerle bir olmuş şehri düzeltmekle görevli olanların gözümüzün içine baka baka yalanlar söylemesini hazmedemiyoruz.

Yetkiyi kullanmakta aciz yerel yöneticiler, #Malatya'nın kaderiyle oynuyor. Umutsuzluğa kapılan iş insanlarımız şehri terk ediyor. Gözünü rant bürüyenleri bir an önce asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan’ın riyasetinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki’nin şehirlerimizin yeniden imarı ve inşası için gayretine şahidiz.

Hükümetimizin gücü ve Sayın bakanımızın gayretleri ile kısa sürede eski günlerimize döneceğimize canı gönülden inanıyoruz.

Bakanlığın verdiği yetkiyi şehrin toparlanması için kullanmak yerine algılarla şehri yönetmeye çalışan yerel yöneticileri Allah’a havale ediyorum.

Sürecin takipçisiyiz. Üyelerimizin ve bu şehirde yaşayan herkesin menfaatini korumak adına her türlü haksızlığın karşısında duruş sergilemeye devam edeceğiz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.