ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Fidanel: Kentsel Dönüşüm Acilen Başlatılmalı

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, Malatya'nın her ilçesinin sorunlarını karış karış gezerek yakından takip etmeye devam ettiklerini belirterek "Göztepe'de sadece 650 bina yıkılmış, kentsel dönüşüm acilen başlatılmalı" dedi. 

29 Ekim 2023 05:07
Fidanel: Kentsel Dönüşüm Acilen Başlatılmalı

Battalgazi ilçesindeki Muhtarlıkları ziyaret eden Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Yunus Emre Fidanel "Depremlerde yıkılan binalarımızın %99'u 2000 yılı öncesi eski yapılardır. Malatya genelinde kontrolsüz ve gelişi güzel yapılan bu eski yapıların büyük çoğunluğunu oluşturan Battalgazi ilçemizde incelemeler yaparak sorunları tespit etmek amacıyla muhtarlarımızı dinledik. Çarşı merkezimizin bir an önce ayağa kaldırılarak esnafımızın ticarete başlamasının önemini aylardır dile getiriyoruz. Depremden önce 27 bin nüfusu bulunan Göztepe Mahallemizde 650 binamızı kaybettik. Mahalle halkının eski düzenine dönmesi ve evlerine yeniden kavuşabilmesi için Kentsel Dönüşümün acilen başlatılması gerekiyor. Bunun gibi birçok mahallemiz var" dedi. 
"En çok can kaybının olduğu eski yapı stoğunun %70'inin Battalgazi ilçemizde olduğunu biliyoruz" diyen Fidanel "Yıllardır dile getirdiğimiz Kentsel Dönüşüm konusu depremlerden önce yapılmış olsaydı bukadar can ve mal kaybımız olmayacaktı maalesef. Malatya olarak ciddi kayıplarımız olsa da şehrimizi ayağa kaldırabilmek ve eski günlerini tekrar geri getirebilmek için hiç durmadan hem sahada hem de masada çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.