ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Doç. Dr. Aral, İnönü Üniversitesini Temsil Etti

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Aral, Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’ne çevrim içi olarak katıldı. 

26 Ekim 2023 23:03
Doç. Dr. Aral, İnönü Üniversitesini Temsil Etti

Doç. Dr. Songül Aral 19-22 Ekim’de “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı” çerçevesinde  Kütahya’da yapılan zirvede İnönü Üniversitesini temsil etti.

17 ülkeden temsilcilerin katıldığı “Zanaat ve Halk Sanatları” başlıklı zirvede Songül Aral, “Geleneksel El Sanatlarımız ve Sürdürülebilir Tasarımlar Açısından İngiltere Design ve Türkiye Design Öğrenme Öğretme Ortamlarının Karşılaştırılması” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Aral oturumda yaptığı sunumda Cumhuriyet’in 100. yılına armağan niteliğinde olan ve alanında öne çıkan akademisyenlerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek davet edildiği için teşekkür etti.

Aral, Türkiye’nin geleneksel zanaat ve sanat üretimlerinde mevcut teknik bilgilerin varlığının korunması, kültürel mirasının önemi ve geleceğe aktarılması ve aynı zamanda geleceğin tasarımcılarının yetiştirilmesinde koruma kültürü farkındalığının kazandırılmasının önemine değindi.

Zanaat ile el sanatları üretimlerinde “Bilginin Sermayeye Dönüşümü-Gelecek İçin Tasarlamak-Sürdürülebilirlik Bilginin Tasarımını Gerektirir” vizyonunun tasarım süreci öğretiminde güncel olduğuna vurgu yapan Aral, tasarımda trend olarak sürdürülebilirlik ve tasarım sürecinde sürdürülebilir tasarım kavramının üniversitelerde pekiştirilmesinin gerekli olduğuna işaret etti.

Aral sunumunda son olarak sürdürülebilir materyal geliştirmede tasarım öğretim yöntem ve teknikleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Zirve, plaket ve teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

Öte yandan zirvede Sürdürülebilir Endüstriyel Tasarımlar Sergisi gerçekleştirilirken Doç. Dr. Songül Aral’ın da metal dokuma eseri bu sergide yerini aldı.

Haber: Nursena Yavuzatmaca

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.