ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Karaçam: Arguvanlı 2 Bin Öğrenciye Burs Verdik

Arguvan Eğitim ve Kültür Vakıf Başkanı Ali Haydar Karaçam, Genel Sekreter Abidin İnan ve Yönetim Kurulu üyesi Şahap Güven ile birlikte Basın Konteynır Merkezinde bulunan Yeni Malatya Gazetesi ve Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Karaçam, “Vakıf olarak bugüne kadar 2 bin öğrenciye burs verdik” dedi. 

26 Ekim 2023 02:36
Karaçam: Arguvanlı 2 Bin Öğrenciye Burs Verdik

Arguvan Eğitim Vakfının çok sayıda öğrenciye burs verdiğini belirten MGC Başkanı Vahap Güner, Malatya'ya gelen Vakıf yönetiminin Arguvan'daki öğrencilere destek vermesinin önemli bir destek olduğunu söyledi.  Güner “Eğitime destek veren Arguvan Eğitim Vakfı Yöneticilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Maddi durumu iyi olmayan başarılı Arguvanlı öğrencilerine burs vermek için çaba sarf ettiklerini belirten Arguvan Eğitim ve Kültür Vakıf Başkanı Ali Haydar Karaçam şunları söyledi:

"2 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE BURS VERDİK"

"Arguvan'da özellikle bizim İstanbul'da vakıf kanalıyla sağladığımız üniversiteye hazırlanan öğrenciler için 96-97 tane öğrencimiz var. O öğrencilere üniversite birinci ve ikinci sınava hazırlık kitap setleri, yaklaşık bin iki yüzün üzerinde kitap, sırt çantaları, yine ilköğretim okulu için hazırladığımız oradaki 60 öğrenci için her bir öğrenciye 700 liralık hediye çekleri ve yine çanta verip buradaki öğrencilerimizin ihtiyacını karşılamak yine aynı şekilde öğrencilerin üniversiteye hazırlanması için bir nebze de olsa katkı sunmak için geldik. Tabii buraya gelince de özellikle çok değerli basınımızın bir arada olduğu Malatya Gazeteciler Cemiyeti de ziyaret etmek istedik. Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı hem Arguvan kültürünü yaşatmak, yeni nesillere öğretmek, gençlere öğretmek hem de özellikle maddi durumu iyi olmayan başarılı Arguvanlı öğrencilerimize burs vermek için çaba sarf ediyoruz. En önemli şey konumuz, en değer verdiğimiz konumuz eğitim. Dolayısıyla biz şimdiye kadar iki binin üzerinde öğrenciye burs verdik. Burs verdiğimiz öğrenciler gerçekten bugün Türkiye'nin birçok yerinde kendi mesleklerinde yetkin, uzman kişiler olarak çalışıyorlar. Gayret sarf ediyorlar." dedi.

Karaçam: "Burs verdiğimiz öğrenciler Türkiye'nin birçok yerinde kendi mesleklerinde uzman kişiler"

Arguvan Eğitim ve Kültür Vakıf Başkanı Ali Haydar Karaçam "Cumhuriyetin yüzüncü yılında gençlerimizi daha donanımlı bilime ilimi inanan, onlarla beraber hareket eden özellikle toplumuna faydalı bireyler yetiştirmek için büyük gayret çaba sarf ediyoruz. Bu da bizim bağışçılarımız sayesinde oluyor. O anlamda ben sizlere de özellikle teşekkür etmek istiyorum bu haberi bizimle yaptınız. O anlamda bize ses oldunuz. Umarım diğer tüm dostlarımız da bizlerin kanalıyla yine ihtiyaç sahibi başarılı gençlerimize destek olurlar. Desteklerini vermeye devam ederler. Ben hepinize saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.