ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

CUMHURİYETİ’NİN 100. YILI KUTLAMALARI DEVAM EDİYOR

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü, Malatya’da coşku ile kutlanıyor. Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları için Resim Çalıştayı, 1923 Kan Bağışı Kampanyası, konteyner kentlerde konser, mehteran gösterisi, yarışmalar ve takım oyunları gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 

25 Ekim 2023 00:56
CUMHURİYETİ’NİN 100. YILI KUTLAMALARI  DEVAM EDİYOR

RESİM ÇALIŞTAYI

16 Ekim 2023 Pazartesi gününden itibaren başlayan ‘Resim Çalıştayı’  Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde (MABESEM) düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 17 öğretmenin görev aldığı Resim Çalıştayı’nda ortaya çıkan eserler 28 Ekim Cumartesi günü Millet Bahçesi’nde sergilenecek. Sergide Cumhuriyet temalı resimlerin yanı sıra Atatürk ve silah arkadaşlarından İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir’in üç boyutlu heykel çalışması da sergideki yerini alacak.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA 1923 KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Kızılay Malatya Şubesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 1923 Kan Bağışı Kampanyası’ 17 Ekim 2023 Salı günü Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)’de başladı. ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 1923 Kan Bağışı Kampanyası’ 29 Ekim Pazar günü sona erecek.

KONTEYNER KENTLERDE KONSER VE MEHTERAN GÖSTERİSİ

Rönesans Konteyner Kent -1’ de 2. Ordu Bölge Bando Komutanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesinin Mehteran Takımı, konteyner kentte yaşayan vatandaşlara, Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında bir konser düzenledi. Bir hafta boyunca sürecek konserler, Malatya’daki diğer konteyner kentlerde de devam edecek. Ayrıca Malet ve Samanköy konteyner kentlerinde 25 ve 27 Ekim tarihlerinde etkinlikler düzenlenecek.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER, YARIŞMALAR VE TAKIM OYUNLARI

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde çeşitli etkinliklerin hazırlıkları devam ediyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesine bağlı semt konaklarında şiir etkinlikleri, yarışmalar ve oyunlar düzenleniyor. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle beraber kamu spor oyunları adı altında belli branşlarda devam eden yarışma ve turnuvalar spor etkinlikleri de yapılıyor.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılar için ise ödül töreni düzenlenecek.

Malatya’nın Cadde ve sokaklarını bayraklarla donatan Malatya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların konteyner kentlerdeki konteynerlerine asmaları için binlerce bayrak dağıtımı gerçekleştirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.