ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

'Akademiye Yurt Dışından Bakmak' Adlı Söyleşi Düzenlendi

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ve Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliğiyle “Akademiye Yurt Dışından Bakmak” konulu söyleşi gerçekleştirildi. 

23 Ekim 2023 06:09
'Akademiye Yurt Dışından Bakmak' Adlı Söyleşi Düzenlendi

İİBF Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşinin moderatörlüğünü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Oral yaparken söyleşiye konuşmacı olarak İİBF Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Derin katıldı.

Söyleşi başlamadan önce moderatör Doç. Dr. Tolga Oral, Prof. Dr. Neslihan Derin’in özgeçmişi hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Prof. Dr. Neslihan Derin yurt dışındaki deneyimlerini söyleşiye gelen dinleyicilerle paylaştı.

Yurt dışında başarılı olmak için tavsiyelerde bulunan Neslihan Derin “Yurt dışında başarılı olmak isteyen akademisyenler, öncelikle çok çalışmak zorundadır. Bu süreçte, akademik makaleler yayınlamak ve araştırma projeleri yürütmek önemlidir. Ayrıca, yabancı dil bilmek de yurt dışında başarılı olmak için önemli bir faktördür.” dedi.

Derin, yurt dışında olmanın akademisyenlere farklı bir bakış açısı kazandırdığını ve kariyer gelişimine önemli katkılar sağladığını sözlerine ekledi.

Söyleşi, Prof. Dr. Neslihan Derin’in dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırmasının ardından son buldu.

Haber: Adem Hanbay

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.