ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Doç. Dr. Özgür Eken Uluslararası Hakem Unvanı Aldı

Judo alanında Uluslararası Hakem unvanı alan İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Eken, Büyükler Avrupa Kupası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil etti. 

21 Ekim 2023 22:07
Doç. Dr. Özgür Eken Uluslararası Hakem Unvanı Aldı

 Doç. Dr. Özgür Eken, Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) ve Avrupa Judo Birliği (EJU) Hakem Komisyonu tarafından yapılan sınavlar sonucunda uluslararası hakem unvanını almaya hak kazanarak 14-15 Ekim tarihleri arasında İspanya’nın Malaga kentinde gerçekleştirilen  Büyükler Avrupa Kupası Müsabakalarında Türkiye’nin gurur kaynağı oldu.

Konuyla ilgili İNÜHABER’e değerlendirmelerde bulunan Özgür Eken, aldığı unvan dolayısıyla mutlu olduğunu ifade ederek bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Müsabakalarda Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu anlatan Eken şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle İnönü Üniversitesini, Malatya’yı ve ülkemi temsil ettiğim için çok sevinçli ve gururluyum. Bu kapsamda bana destek veren başta İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz'a ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu’ya teşekkür ediyorum. Müsabaka öncesinde uygulanan 3 aşamalı sınavdan geçerek Uluslararası Judo Hakemi unvanını alarak ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum. Bundan sonra da ülkemi ve üniversitemi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim.” 

Judo müsabakalarında önemli hakemlikler üstelenen Eken, daha önce de Büyükler Balkan Şampiyonası ve Gençler Avrupa Kupası’nda hakem olarak görev yapmıştı.

Haber: Adem Hanbay

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.