ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İstanbul da Malatya günleri buruk başladı

İstanbul Yenikapı da düzenlenen Malatya Günleri törenle başladı. MASTÖB ve MAKON tarafından düzenlenen etkinliğe Malatya protokolü katılmazken, MASTÖB Başkanı Nazife Özdemir yaraları sarmak için Malatya'yı ayağa kaldırmak amacıyla 6. Malatya Günlerini yaptıklarını söyledi. 

13 Ekim 2023 08:46
İstanbul da Malatya günleri buruk başladı

Yenikapı da 12-15 Ekim tarihlerinde düzenlenen Malatya Günlerine İstanbul'da ki Malatya Dernekleri tam kadro katıldı.İlk gün olmasına rağmen akşam saatlerinden itibaren Yenikapı'ya gelişler artarken açılış törenine Malatya protokolünden kimse katılmadı. Akçadağ, Arapgir ve Pütürge Dernekleri standlarında yoğunluk göze çarparken Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstğündağ ilk günün en çok ilgi çeken ismi oldu. Stantları tek tek gezen Üstündağ, "Malatya'nın ayağa kalkması için her Malatyalıya görev düşmektedir" dedi.

MASTÖB ve MAKON Başkanı Nazife Özdemir yaptığı konuşmada;

 

"6 Şubatta felaket yaşayan bir ilin vatandaşları olarak 6. Malatya Günlerinde bir araya geldik. Gurbetten sılaya köprü olan MASTOB ve MAKON olarak derneklerimizle buradayız. Depremlerde canlarımızı kaybettik, şehrimiz yıkıma uğradı. Hep birlikte ayağa kalkmaliyız. Bugün birleşme ve toparlanma günüdür. Malatya'yı ayağa kaldırmak çok zor olacak ama bunu başarmalıyız. Malatyalıların bu günlerde birbirlerine küsme ve kırrılma günleri değildir. Birlik olup şehrimizi ayağa kaldırma günüdür. Bizler buradayız ve Malatya için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Buyuksehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Başkan Yardımcısı Vedat Kara "Bütün Malatyalıları İstanbul'da bir araya getiren sivil toplum kuruluşlarının emeğine teşekkür ediyoruz. İstanbul'da 32 bin sivil toplum kuruluşu var. İstanbul'a güzelliği yaşatanlar da bu kuruluşlardır. Malatyalılara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Malatya Günlerinde konuşan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek de;

 

"Futbolda vefa yok nankör bir iştir ama ben Yeni Malatyasporu seviyorum. Depremlerde büyük yara aldık ama ayağa kalkacağız. Bir olacağız Yeni Malatyasporu da ayağa kaldıracağız. Yeniden yapılanıyoruz, çok çalışıyoruz. Malatya çok ağır yara aldı kalbi gitti. Bu sene orada futboldan uzaklaştık, şimdi gelecek sene iyi şeyler yapacağız.Transfer tahtasını açacağız. MASTÖB Başkanını tebrik ediyoruz, bizleri böyle bir günde bir araya getirdi. Evet yaralıyız ama yaraları birlikte sarmak için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Yeni Malatyaspor'u hep birlikte layık olduğu eski günlerine getireceğiz. Yönetim olarak güzel çalışmalar yaptık, bu takım gelecek sezon lige hazır olacak. Transfer tahtasını daaçacağız, yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
Malatya protokolününn katılmadığı Malatya Günlerinde hafta sonunda büyük bir yoğunluk yaşanması bekleniyor. İstanbul'da bulunan Malatya dernekleri ise Malatya Günlerine tam destek verdi.
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.