ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yıldız: Malatya'nın Adliye Sorunu Biran Önce Çözülmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız avukatların 6 farklı adliyede görev yapıyor olmalarını eleştirerek; “Malatya'nın adliye probleminin bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi. 

02 Ekim 2023 05:59
Yıldız: Malatya'nın Adliye Sorunu Biran Önce Çözülmeli

Ceza Mahkemeleri önünde avukatlar ve parti yöneticileri ile birlikte değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Barış Yıldız, 6 yerleşkeden birinin önünde olduklarını belirterek, “Şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktaki Ceza Mahkemeleri'nin bulunduğunu belirterek “deprem sonrası yerinde dönüşüm başta olmak üzere çok sayıda mahkeme görülecek. Daha önce ihalesi yapılıp iptal edilen Malatya Adliyesi’nin yapımının hızlandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Ceza Mahkemelerinin olduğu Cafana bölgesindeki alanın Malatya Ankara karayolu üzerinde ve çok yoğun bir trafiğe sahip olduğunu belirten CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız; “ Ne bir ışık ne üst geçit var. Hukukçuların can güvenliği yok. Görev yapan avukatların, adliye personelinin, hakim ve savcıların araçlarını park edecekleri yer yok. Malatya'nın adliye probleminin bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bunu sadece hukukçular için değil binlerce Malatyalı için istiyoruz. Arabası olmayan vatandaşların şehrin 10 km uzaklığındaki adliyeye otobüsle veya minibüsle gelmesi çok zor. Bu sorunun çözülmesini bir an önce talep ediyoruz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.