ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tecde Bostanbaşı İşte Böyle İmara Kurban Gitti

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan haber servisinde gönderilen bir resim 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Tecde Bostanbaşı bölgesindeki imam rantının yeşili nasıl yok ettiği görülüyor. 

28 Eylul 2023 01:55
Tecde Bostanbaşı İşte Böyle İmara Kurban Gitti

Tecde'nin Beydağlarına bakan çıplak dağ yamaçları duruken Yeşilyurt'un en güzide yerlerinden biri olan Tecde ve Bostanbaşı bölgesi imara açılarak, her türlü meyvenin yetiştiği Tecde ve Bostanbaşı tamamen beton yığınlarına boğuldu. Yüksek katlı binalar yeşil alanlarda yükeslirken, Birinci sınıf tarım arazisi meyve bahçeleri de yok olmaya başladı. 

6 Şubat depremlerinden sonra Tecde'nin Beydağı yamaçları hasar almazken, tarım arazilerindeki binaların tamamına yakın bölümü kullanılamaz hale geldi. Yeşilyurt Belediyesi de yıllar sonra Beydağı yamaçlarında imar yolları açmaya başladı. Gazeteci Yazar ve Avukat Hayrettin Abacı'nın "Tecde'yi imara açmayın" diye bas bas bağırdığı alan da binalar patlatılarak yıkılıyor. Bölgede az da olsa yeşil bir görüntü resimde yer alıyor. 

Dağ yamaçları duruken Tecde Ovasının imara açılmasının faturası Malatya'ya büyük oldu. Ancak yine de ders alınmış değil. Gelişi güzel dağ yamaçlarında açılan imar yolları da dikkat çekiyor. Bu nedenle de plansız yapılaşma dağlara doğru kayacak gibi görünüyor.

İMAR YOLLARI...

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Pandemi ve doğal afetlerden dolayı nüfusu artan Tecde Mahallesine ulaşımı rahatlatmak amacıyla bölgedeki imar yollarını teker teker açtıklarını dile getiren Başkan Çınar, “Vatandaşlarımızın güvenli alanlarda hayatını sürdürme noktasında en fazla tercih ettiği bölgeler arasında yer alan Tecde Mahallemizde ki yaşam şartlarını kolaylaştırmaya yönelik yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Son yıllarda yaşadığımız pandemi süreci ve depremlerden sonra çok fazla ilgi gören bu güzel mahallemizin hem yol ağını genişletmek hem de vatandaşlarımızın evlerine rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak içinde yol yatırımlarına ağılık veriyoruz. Muhtarımız Ali Yiğit ve mahalle sakinlerimizin de katkılarıyla bu bölgenin taleplerini çözüme kavuşturmak amacıyla ekiplerimiz yoğun bir tempoyla çalışıyorlar. Sert ve kayalık bir bölge olduğu için sağlam bir zemine sahip Tecde mahallemizde yeni yapılaşma alanlarının ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Şehrimizin en güzel lokasyonuna sahip mahalleleri arasında yerini alan Tecdemiz hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Bizlerde vatandaşlarımıza hizmet ettikçe daha fazla motive oluyoruz. Zemini kayalık olan bu bölgede müstakil ev talepleri artınca bizlerde bölgeye ulaşımı rahatlatıp yollarımızı güvenli ve konforlu hale getirmek içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Yol yatırımlarımızla birlikte bölgenin gelişmesine de güçlü bir destek vermiş oluyoruz. Bütün hizmetlerimizde olduğu gibi yol açma çalışmalarımıza da destek sunup, ekiplerimizin yanında olan mahalle muhtarımıza da bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Çınar, Fen İşleri Müdürlüğünün 2023 yılı için 28 km. imar yolu açma hedefinin olduğunu, Ocak ile Eylül ayları arasında 22 km. imar yolunun açıldığını ifade ederken, yılsonuna kadar bu hedefe ulaşmak için çalışmaların yoğunluk kazandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.