ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeşilyurt Macera Parkı Tamamlanıyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Şahintepe’sindeki 33 dönüm alan üzerine inşa edilen ve içerisindeki 48 farklı macera oyun alanıyla bölge turizminin hareketlenmesine büyük katkılar sunacak olan Macera Parkının yapımında sona yaklaşıldı. 

28 Eylul 2023 02:25
Yeşilyurt Macera Parkı Tamamlanıyor

Yeşilyurt Belediyesinin geleceğe dönük en önemli yatırımlarından olan Macera Parkında; 28 oyunlu macera parkuru zipline, 15 oyunlu ağlı macera parkuru ve trambolin, dev salıncak, tubby slide ile tırmanma duvarlarını içeren 48 farklı macera alanı yer alacak.
Yeşil alanları, sosyal donatıları, aydınlatmaları, iç ve dış tasarımıyla Malatya’nın alternatif turizm ve sportif alanları arasında yerini alacak olan Macera Parkının kapıları yakın bir zamanda macera sporlarına hevesli gençlere açılacak.
Macera Parkının bulunduğu Şahintepe’sini ziyaret ederek son düzenlemeler hakkında Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Özcan’dan bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, inşaatta çalışan işçilerle tek tek sohbet edip, kolaylıklar diledi.
Gençlere yönelik yatırımlarını Macera Parkıyla taçlandırmaya hazırlandıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un tarihi bölgelerinden Çırmıhtı’ya tepeden bakan bir noktada hizmete sunacakları Macera Parkının açıldığı andan itibaren büyük ilgi göreceğini söyledi.
48 farklı macera oyunun yer aldığı Macera Parkının depremde büyük yaralar alan Malatya’nın yeniden inşa ve ihya sürecine ciddi katkılar sunacak özel bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “Malatya’da deprem yaralarının sarılması noktasındaki çalışmalara tüm imkânlarımızla katkı sunarken diğer taraftan ilçemizin farklı bölgelerinde başlattığımız yatırımların tamamlanarak hizmete sunulması için çaba sarf ediyoruz. Tarihi ve kültürel hazinelerinin yanı sıra doğal güzelliklere sahip Kadim Çırmıhtımıza tepeden bakan Şahintepe’sindeki 33 dönüm alanda yapımına başladığımız Macera Parkımız, geleceğe dönük en önemli yatırımlarımız arasında yer almaktadır. Parkımızın ve buradaki diğer hizmet alanlarımızı 6 Şubat depremlerinden önce ciddi seviyede toparlamıştık, Mart veya Nisan gibi de burayı hizmete açmayı planlıyorduk. Yaşadığımız deprem felaketinden sonra önceliğimiz vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve ihtiyaçları gidermek olunca buradaki yatırımlarımızı durdurmuştuk. Belediye olarak bir yandan şehrimizin inşa, ihya ve imar sürecine destek verirken diğer taraftan bu tür yatırım alanlarımızı hemşehrilerimizle buluşturmak içinde çalışmalarımıza yeniden hız verdik.” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.