ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

'Gönülden Çağlayanlar' Etkinliği Düzenlendi

Malatya Kent Konseyi deprem sonrası Konteyner Kentlerde yaşayan vatandaşlara yönelik kültürel ve sosyal etkinlikler yapmaya devam ediyor. 

26 Eylul 2023 22:45
'Gönülden Çağlayanlar' Etkinliği Düzenlendi

Bu kapsamda, Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu tarafından MALET Konteyner Kentten sonra Rönesans Holding Malatya Yaşam Merkezi’nde ‘Gönülden Çağlayanlar’ programının ikincisi düzenledi.

‘Gönülden Çağlayanlar’ programına Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar ve Konteyner Kent sakinleri katıldı.

Programın başlangıcında, Hanımın Çiftliği Merkez İmam Hatip Cami İmamı Halit Çelik tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve akabinde kısa bir sohbet gerçekleştirildi.

 

Batar: Bu Şehri Ayağa Kaldırmak İçin Var Gücümüzle Çalışacağız

 

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, “Malatya’mız 6 Şubatta bir deprem yaşadı. Deprem esnasında şehir siluet olarak belki yıkıldı ama burada yaşayan insanlarımızın hayalleri ve umutları hep diri, bugün bu umutların tekrar diri olduğunu buraya gelen insanlarımızın yüzlerinden görüyoruz” dedi.

Bu şehri ayağa kaldırmak için hep birlikte çalışmamamız gerektiğini söyleyen Batar, “Aliya İzzetbegoviç Bosna Hersek savaşında şöyle bir ifade kullanmıştı ‘Sakın ha benim ülkemde hiçbir tiyatro salonu, hiçbir camii, hiçbir sinema salonu kapanmasın’ bunu söylerken temel düşüncesi şuydu, bizim insanımızın öncelikli olarak sosyal kültürel, maddi ve manevi değerlerden uzak olmaması gerektiği idi.  Evet bunlar bizi diri tutuyor. Bu toplum bunlardan dolayı ayakta, umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Bugünden yarına kaldığımız yerden bu şehri ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Sığırcı: Birlik ve beraberliğimiz daim olsun

Bu zor günlerin birlik ve beraberlik günü olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Güzel bir programda bir aradayız. Bu güzelliği ve maneviyatı hep birlikte yaşacağız. Dualarla hep birlikte olup bu sıkıntılı günleri hep birlikte, beraber atlatacağız.  

Şair ve Yazar Cahit Zarifoğlu’nun sözlerine atıf yapan Sığırcı, ‘Her daim umudumuz acımızdan büyük olmalıdır” bu sıkıntıları hep birlikte, beraberlik içerisinde atlatacağız. Malatya’mızın bütün resmi kurumları ile birlikte atlatacağız. Mevlit kandilinizi de tebrik ediyorum. Programa katılan siz değerli sakinlerimize ve programda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Program sonunda İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi Doç. Dr. Ramazan Kamiloğlu ve ekibi tarafından ilahi dinletisi ve akabinde aşure ikramı yapıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.