ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MHP Malatya'da Gövde Gösterisi Yaptı

MHP Malatya il kongresi yoğun bir katılımla başladı. MHP İl Başkanı Gökhan Gök'ün başkanlığındaki tek liste oyların tamamını alarak göreve seçildi. 

23 Eylul 2023 09:47
MHP Malatya'da Gövde Gösterisi Yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl kongresi yapıldı. İl Başkanı Gökhan Gök tek liste ile gittiği seçimlerde oyların tamamını alarak yeniden göreve seçildi. 

MHP Malatya il kongresine MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MHP MKYK Üyesi Eyüp Gönültaş, Burhan Çoşkun, Ak Parti Malatya il Başkanı Namık Gören, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan,  ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 

Kongre Divan Başkanlığını MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan yaparken, Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile MKYK Üyesi Eyüp Gönültaş ve Burhan Çoşkun divanda görev aldılar. 

Mali ve idari ibrazdan sonra kongrede, İl Başkanı Gök, MKYK Üyesi Gönültaş, Burhan Çoşkun, Milletvekili  Fendoğlu ve Milletvekili Özarslan Partililere seslendi. Parti ve Cumhur İttifakı olarak daha önceki yerel seçimlerde alınamayan bütün ilçeleri almak istediklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Özarslan, Muhalefet Partisinin aldığı 11 Büyükşehir Belediye başkanlıklarını almak istediklerini söyledi.

Fendoğlu, “Malatya’ya gönül veren bürokratları özellikle istiyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Malatya’ya gönül veren bürokratları özellikle istiyoruz. Vatandaşımızı kapısından kovan bürokrat istemiyoruz. Vatandaşımızı hor gören, dinlemeyen, yapılıyormuş gibi yapan ne kadar bürokrat varsa, kaymakam varsa Pazartesi günü bavulunu toplayıp çekip gitsin.” dedi.

-“Malatya yapı stoku zarar gören ikinci il”
Fendoğlu, “Deprem stokunda en fazla zarar gören ikinci il Malatya’dır. MHP olarak Sayın Genel Başkanımızın talimatları ile oluşturulan “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti’ ile yaptığımız inceleme de yüzde 38 ile Hatay’ın yapı stoku gitmiş vaziyette, yüzde 31.9 ile Malatya yapı stokunu kaybetmiş durumda. Malatya ikinci il. Kahramanmaraş yüzde 30 ile üçüncü sırada, Adıyaman yüzde 29 ile dördüncü sırada.” dedi.

-“O şartlar altında fotoğraf çektirip gidenleri de gördüm”
Deprem sırasında sosyal tesisi olan bazı kurumların vatandaş bir sıcak çorba bile ikram etmediğini de not edildiğini belirten Fendoğlu, “Deprem döneminde devletimiz, askerimiz, belediyelerimiz, STK’larımız tüm birimleri ile sahadaydı. Eksik var mı, var. O şartlar altında fotoğraf çektirip gidenleri de gördüm. Depremden 15 gün geçtiği halde sosyal tesisleri ile övündükleri halde çorba kaynatmayanları da gördüm. Bunu tarihe not ettim.” diye konuştu.

-“Esnafa Şeker Fabrikasını arkasına git diyemezsiniz”
Malatya’da esnafların konteyner taleplerini mutlaka karşılanması ve eski işyerlerine konteyner koymak isteyenlere de yardımcı olunması gerektiğini de belirten Fendoğlu şunları söyledi, “Esnafımıza konteyner vermek mecburiyetindeyiz. Esnafa, Şeker Fabrikasının arkasına, Karakavak’a git diyemezsin. Mümkünse yerinde konteyner vereceksiniz. Esnafımızı Malatya’da ayağa kaldıramazsak, biz Malatya’da göçü önleyemeyiz. Devletin konteynerini alıp bir başkasına kiraya veren aç gözlülerinde elim iki yakasında olacak. Tüm esnaflarımızın taleplerini karşılamak zorundayız. Şeker Fabrikasının arkasında, Beydağı’nın tepesinde konteyner olmaz.”

-“Vatandaşı kapısından kovan bürokrat istemiyoruz”

Malatya’daki en büyük sıkıntılardan birisisin bürokrasi olduğunu belirten Fendoğlu şöyle devam etti; , “Malatya’daki sıkıntımız, Malatya’daki bürokrasi yapıyormuş gibi görünmesidir, Liyakat sahibi insanlar görev bayına gelmediği müddetçe Malatya’daki süreç uzar. Biz çözüm odaklı çalışmak istiyoruz. Çözümün sağlanması içinde yetkili bürokrasinin de sağlıklı çalışması lazım. Malatya’ya gönül veren bürokratları özellikle istiyoruz. Vatandaşımızı kapısından kovan bürokrat istemiyoruz. Vatandaşımızı hor gören, dinlemeyen, yapılıyormuş gibi yapan ne kadar bürokrat varsa, kaymakam varsa Pazartesi günü bavulunu toplayıp çekip gitsin.

-“İran’dan kayısı getirip Malatya kayısısı diye satan şarlatanlar var”

Malatya kayısısı üzerinden de oyun oynanmakta olduğunu belirten MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu, “İran’dan kayısı getirip Malatya kayısısı diye satan şarlatanlar var. Malatya’ya ihanettir bu, Malatya kayısısına ihanettir bu. Hepsini biliyoruz, depremi kendisine fırsat bilen şerefsizleri de biliyoruz. Kimse yapılanların kendilerine kar kalacağını bilmesin.” dedi.

-“Cumhur İttifakı olarak Malatya genelinde en iyi adaylarla çıkacağız”
Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde başaralı olacaklarını belirten Fendoğlu, “31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak Malatya genelinde en iyi adaylarla çıkacağız. En seçkin, en kaliteli adaylarla çıkacağız. Hekimhan ve Arapgir Belediyelerini de alacağız.” dedi

Kongrede konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, yaklaşan yerel seçimlere değinerek, “Üç hilalli belediyelerde üç hilalin dalgalanmasını sağlamak birinci hedefimiz, ikinci hedefimiz üç hilalli belediyelerin sayısını arttırmak. Yani üretken belediye anlayışını hizmete susamış illeri, ilçeleri, beldeleri partimizin belediyesi haline getirerek, vatandaşımıza gereken hizmeti götürmek. Üçüncü hedefimiz başta muhalefetin elindeki 11 büyükşehir olmak üzere, muhalefetin elindeki bütün belediyeleri Cumhur İttifakına bünyesine katmak. AK Parti’nin 7 Ekim’deki Olağanüstü Kurultayından sonra bu süreç hızlanacak, ittifak nerelerde, nasıl olacak buna göre şekil alacak. Cumhur İttifakı adayları, muhalefetin elindeki bütün belediyeleri başta 11 büyükşehir belediyesi olmak üzere alacak” şeklinde konuştu.

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimleri önemsediklerini de dile getiren Özaraslan, “2019’dan bu yana muhalefetin elinde olan belediyelerin, büyükşehirler başta olmak üzere yönetim krizi içinde olduğunu görüyorsunuz. Bu belediyelerin başında Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri geliyor. Buraların başkanları olmak üzere hepsi kişisel, kurumsal, siyasi kariyer hesabı yaptıkları için belediye başkanlığını unutmuşlar. Halka hizmet götürmek ve yeni projeleri hayata geçirmek gibi dertleri yok” ifadelerine yer verdi.

Seçime tek aday olarak katılan Malatya İ Başkanı Gökhan Gök, yeniden kongrede başkan olarak seçildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.