ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MALATYA'DA AİLE ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

TC. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü tarafından sosyal sorunların tespiti ve çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla "Aile Çalıştayı" düzenlendi. 

23 Eylul 2023 03:59
MALATYA'DA AİLE ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya Vali Yardımcımız Hakan Ezgi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Erdem, Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya İl Müdürü Galip Sökmen ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan  TC. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Malatya İl Müdürü Galip Sökmen,  "Geleneksel olarak anne, baba ve çocuklardan oluşan aile, toplumun en temel sosyal parçasıdır. Aile, toplumumuz için kutsaldır. Çünkü Türk toplumunun dil, gelenek, görenek, din ve diğer özelliklerinin yaşandığı en küçük yapıtaşı ailedir. Öyle ki, Anayasamızın 41. maddesinde de “Aile toplumun temelidir“ denilerek ailenin öneminin altı çizilmiştir. Diğer taraftan, zaman içinde özellikle büyük kentlerde geleneksel aile yapısının değiştiğini görüyoruz. Bu anlamda, örneğin, evlenme yaşının yükselmesi, boşanmaların artması nedeniyle tek ebeveynli ailelerin sayısının artması gibi faktörler geleneksel aile yapısını değiştiriyor. Bu tür gelişmeler, sosyal politikalarını aile odaklı planlanmaya çalışan ülkemiz açısından son derece önemli. Hayatımızın en önemli zaman dilimi olan, gelecek nesillerin yetiştiği ortam olan aile dünya cennetini bizlere yaşatacak ortamların başında gelmektedir. Bu birlikteliği sevgi ve saygı çerçevesinde, anlayışla, hak ve hukuka riayet ederek devam ettirirsek, her günümüz bir öncesinden daha güzel olacaktır. Hüzünler, sıkıntılar, dertler, hayatın zorlukları sağlam bir aile birlikteliğimizde en aza inecek, sevinçlerimiz, neşelerimiz, mutluluklarımız ve huzurumuz aynı zamanda en ulvi noktalara çıkacaktır. Huzurlu bir aile birlikteliği arıyorsak öncelikle aile yuvamızı meşru yollardan kurmanın çabası içerisinde olmalıyız. İnsan neslinin devamı, nesebin muhafazası, toplumu meydana getiren ve toplumun temel taşı olan aile müessesesinin kurulması meşru bir evlilikle mümkün olur. Evliliğin ilk temel şartı ise nikahtır. Ailenin temeli, nikâh dediğimiz kutsal bir bağla birbirine bağlanan ayrı cinsten iki insanın bir araya gelmesiyle atılır. Nikâh akdi, toplumun çekirdeği sayılan aile yuvasının meşrû olarak kurulmasının ilk şartıdır. Unutmayalım ki, bir nikah olmadan gayri meşru yollardan kurulmuş birlikteliğe aile dememiz mümkün değildir. Son yıllarda problemleri gün geçtikçe artan ailenin önemine vurgu yapmak için Bakanlığımız tarafından 81 ilde “Aile Çalıştayı” düzenlenmesi talimatı üzerine bizde Malatya İl Müdürlüğü olarak İnönü Üniversitesinin ev sahipliği, kıymetli Akademisyen hocalarının moderatör’lüğünde “Bilinçli Aile, Güçlü Toplum” konulu çalıştay’ını bugün yaparak çıkacak sonuçları Ailenin Problemlerine çare olması adına Bakanlığımıza ileteceğiz. Bu çalışmada bizlere destek veren, üniversitelerimize emeği geçen herkese, destek veren Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Sivil Toplum Örgütlerinin kıymetli temsilcilerine, programın hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor çalıştay’ın hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’dedi.

Çalıştay da aile, eşitlik, adalet, sosyal kalkınma, refah, hayat boyu gelişim, öğrenme, çevre, iklim, teknoloji, dijitalleşme ve aile odaklı sosyal hizmetler konuları ele alındı.

Konuşmanın ardından katılımcılara protokol üyelerine katılımcı belgeleri takdim edildi. Program aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.