ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hak Sahipleri Eylül Sonunda Belli Olacak

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan "Malatya'da Eylül ayının sonu itibariyle, tüm hak sahipliklerinin belirlenme sürecinin bitmiş olmasını bekliyoruz" dedi. 

22 Eylul 2023 03:22
Hak Sahipleri Eylül Sonunda Belli Olacak

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan "Bugün Ankara'da AFAD Başkanı Okay Memiş ile Malatya'ya dair kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek alınan kararları şöyle açıkladı:

1- Malatya'da AFAD'ın faaliyet alanına giren işlemlerin mevcut durumu ve AFAD'ın Malatya'daki genel performans ve etkinliğinin değerlendirmesini yaptık.

2- Tüzel kişiliklerin AFAD kapsamında hak sahibi olamama durumunu konuştuk. Buna göre, bilindiği üzere 7269 sayılı kanun kapsamında tüzel kişiler hak sahipliğinden faydalanamıyor. Fakat yerinde dönüşüme müracaat durumunda özel-tüzel kişi ayrımı yapılmaksızın herkes yerinde dönüşüm şartlarından eşit şekilde faydalanabilecek. Hak sahipliğine dair detayların yer aldığı, AFAD Başkanlığımızın hazırladığı pratik ve faydalı görseli de paylaşımımıza ekliyoruz.

3- Malatya'da Eylül ayının sonu itibariyle, tüm hak sahipliklerinin belirlenme sürecinin bitmiş olması öngörülüyor. Sonrasında ise vatandaşların, hak sahipliklerinin olduğu ilçe baz ve öncelik alınarak toplu konutlara kura ile aşamalı şekilde yerleştirilmesi safhasına geçilecek.

4- Önümüzdeki iki yıl içerisinde deprem bölgelerinde barınma koşullarının büyük ölçüde normal durumuna geçmiş olması öngörülüyor. Bu iki yıllık süre içerisinde aşamalı bir şekilde geçici barınmadan kalıcı barınma şartlarına geçişin büyük ölçüde tamamlanması öngörülüyor.

5- Hak sahibi olmayan; yani depremden önce oturduğu evi az hasarlı ya da hasarsız olan fakat herhangi bir gerekçe ile ev sahibi tarafından çıkarılmış olan kiracıların geçici barınmalarına dönük, önümüzdeki dönemde yeniden bir değerlendirmenin yapılması hususunu konuştuk.

6- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uhdesinde ve koordinasyonunda yürütülen yerinde dönüşüm sürecinin nasıl daha fonksiyonel ve vatandaş lehine düzenlenebileceği hususunu istişare ettik. Bu istişare ve görüşmeler sıklıkla sürecek. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.