ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

023-2024 Eğitim Öğretim yılı İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi beyaz önlük giyme töreni, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

20 Eylul 2023 07:43
Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Törene; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Tıp fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur’un açılış konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Ali Beytur, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğrencilere ve vatandaşlara rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Beytur, İnönü Üniversitesinde yüz yüze eğitim için tüm hazırlıkların yapıldığını ve ilk olarak Tıp Fakültesi’nin yüz yüze eğitime başladığını söyleyerek tüm kontenjanların dolduğunu belirtti.

Bu yıl Tıp Fakültesi’ne kayıt yapan 314 öğrenciyi tebrik eden Prof. Dr. Beytur, Tıp Fakültesi hakkında bilgi vererek şunları kaydetti:

“1987 yılında kurulan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki ayrı programda eğitim vermektedir. Her iki programımız da akreditedir ve verdiğimiz diplomaların uluslararası geçerliliği vardır. İki programımızda toplam 1841 öğrenci eğitimine devam etmektedir. Fakültemiz, bugüne kadar 3 binden fazla hekim, yaklaşık 1500 uzman hekim yetiştirmiştir. Fakültemizde 42 anabilim dalı ve 19 bilim dalında halihazırda 251 öğretim üyesi ve araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Tam donanımlı dersliklerimiz, eğitim laboratuvarımız, araştırma ve uygulama merkezlerimiz ile tıp eğitimimiz başarıyla uygulanmaktadır.” 

Prof. Dr. Ali Beytur Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek memlekete ve insanlığa faydalı birer hekim olma yolunda başarılar diledi.

Program, daha sonra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın konuşması ile devam etti. Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin en iyi tıp eğitimi veren akademik kadrodan oluştuğunu belirtti. Rektör Kızılay, Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan hekim adaylarına beyaz önlüklerinin giydirilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber: Songül Meşe - Adem Hanbay

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.