ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Bir Zamanlar Şehirlerarası Yolculuk

Malatya'ya ait en eski resimler arasında yer alan bu resimde Malatya'dan bir kervanın şehirlerarası yolculuğunun nasıl yapıldığını gösteriyor. 

16 Eylul 2023 08:18
Malatya'da Bir Zamanlar Şehirlerarası Yolculuk

İki At veya Katır'ın iki yanına bağlanan sırıkların üzerine konulan tahteveralli içerisinde en az 4 kişi yolculuk yapabiliyormuş. Ali Kayısı'nın arşivinde yer alan ve Yahya Hakan Öztarsu'nun paylaştığı bu iki resimde Malatya üzerinden gelip giden kervanların ya da toplulukların nasıl seyahat ettiklerini gösteriyor.

Malatya' nın o yıllardaki panoramasını göstermesi ve elimizdeki en eski tarihli fotoğraf olması bakımından son önemli bir belge niteliğindedir. Bu fotoğrafın sunulduğu kareler, diğer kareler ve çeşitli kaynaklardaki bilgiler incelendiğinde bu fotoğrafın 1896-1903 yılları arasında çekildiği söylenebilir.

Resimler gerçekten tarihe ışık tutuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.