Enver Kalaycıoğlu
[email protected]

ALLAH BİZE MERHAMET ETTİ BİZ BİZE MERHAMET ETMEDİK

04 Mart 2023 17:05

Deprem bir doğa olayıdır.Deprem faylarınin geçtiği alanlara alüvyonlarla meydana gelmiş arazilere çok yüksek binalar yaptık.Babadan dededen kalma meyve bahçelerini tarlaları müteahhite verdik karşılığında çok büyük servetler elde ettik.Hatta çocuğumuza torunlarımıza yetecek kadar daire dükkan elde ettik. Bu arazilerinin bir kısmını geçmiş zamanda almış olanlarda vardı. Kendi kendimize göre hayatımızı düzene koymuş kendimize evlatlarımıza gelecek hazırlamıştık.

1990 li yılların sonu Malatya'mizin Fahri Kayahan Caddesi açılıyor. Çilesiz Mahallesi Halkı hem mutlu hem tedirgin... Yol birilerinin bahçesinin yanından geçmiş bahçeleri yola cepheli arsalar olmuş, müteahhitler hızlı bir şekilde arsa bulup bina yapmanın peşinde

Çilesiz in ileri gelen yaşlılarina size şu kadar daire vereceğiz teklifi ile gidiyorlar.O insanlar ellerinin tersiyle bu teklifi reddediyorlar.Biz halimizden memnunuz paraya servete ihtiyacımız yok...Sebze ekliyorum meyve yetiştiriyorum tavuklarım var yumurtam doğal ineğim var en güzel sütü içiyorum bu hayatımı hiç bir şeye değişmem deyip hiçbir müteahhite arsa vermediler.Ta ki onlar vefat etti.Çocuklari ailesi hemen müteahhite verdiler.

O tarihlerde Malatya Gazi Lisesinde idareci idim. O büyüklerimiz yanıma gelir çayımı içer anlatırlardı.Veya bir yerde rastlayip hâl hatır ettiğimde öğrenirdim.

O tarihlerde Malatya Sigorta Hastanesi Arkası Uğur Sitesinde oturuyordum.Kendime ait bir dairem vardı.O tarihte orada üç tane site vardı biri bizim siteydi. Bizim blok genelde öğretmenlerden oluşuyordu.Bizim bitişikte yirmi dönüm büyüklükte kayısı bahçesi vardı.Sahibi Hacı Dayım çocuklara kayısı ikram etmez çocuklar hırsızlığa geçerlerdi.

Bir bahar günü Hacı Dayım orayı müteahhite vermiş kayısıların üzeri çiçek dolu hatta içinde küçük meyvecikler oluşmuş...O kayısıları hızlarla bir bir kestiler.Sitenin çocukları hüngür hüngür ağlıyorlar... Hacı Dayıma müteahhit 36 daire vermiş... Gör kaç yerde çocukları ağlattılar... Onların gözyaşları yaşlıların göz yaşları bazılarını iflah eder mi...

Gelelim sonraki sürece insanların mal hırsları hele büyük arazi sahibi olanların mal hırsları belediye meclis üyesi olarak seçilen imarla uzaktan yakından ilgisi olmayan belediye imar komisyonunda bulunan malımı nasıl değerlendirir ailemi nasıl zengin yaparım diyen bir zihniyetin ellerinde zemin etüdü yapılmayan arazilere verilen yüksek katlı bina ruhsatları...

Birilerini müteahhitleri zengin ederken o ruhsatı vermezsem işsiz kalırım diyen belediye personeli mühendislerin durumu...Cahil menfaatçi insanların elinde ilmin paçavraya çevrilmesine göz yumulmasi bizlere bu sonuçları getirdi. Liyakatli basiretli adaletli insanların kenarda kaldığı süreçte bu kadar binanın yıkılması bu kadar insanın hayatını kaybetmesi bizlerin Allah a olan sunumu karşısında Allah in takdir ettiği kader olmuştur.

Allah bize merhamet etti.Bize sonsuz nimetler bahşetti.En güzel meyveleri ikram etti.

Biz Malatya'mizin meyve bahçelerini yok ettik.

Yok ettiğimiz gibi dünyada çok az örneği bulunan Barguzu daki Tecde deki meyve çeşitlerimizi de yok ettik... Çok yüksek binalar diktik. Belki büyük servetler elde ettik.

Hele Barguzu yanı Bostanbaşinda bir gecede yok olduk ...

Allah işi ehline verin diyor.Peygamberimiz bize tebliğ ediyor.

Allah bize merhamet etmiş biz bize merhamet etmemişiz...

Saygılarımla.

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

ÖZLEMLERİMİZ
24 Mart 2024 17:05

DEPREMZEDE KANARYA MERCAN’NIN HİKÂYESİ
21 Ağustos 2023 17:05

TIRNAKA (BİRAZ NOSTALJİ BİRAZ GÜLÜMSEME)
06 Haziran 2023 17:05

YENİ OLUŞACAK MALATYA MERKEZDE OLMASI GEREKENLER…
06 Mayıs 2023 17:05

Malatya’nın Akpınar Üniversitesi
22 Kasım 2022 17:05

YORGUN GECELERDEN GÜNÜN IŞIKLARINA...
06 Kasım 2022 17:05

NİYETLER GÜZEL OLUNCA İŞİNİZ RAST GİDER
03 Eylul 2022 17:05

VEFATININ 62. YILINDA TURAN EMEKSİZ
29 Nisan 2022 17:05

Kebap Ekmek Yirmi beş
25 Nisan 2022 17:05

MALATYA'NIN YOĞURT KÜLEĞİ
03 Nisan 2022 17:05

Tüm Yazılar