GÜRKAN İLE İLGİLİ ALGI VE GERÇEKLER!

16 Mart 2020 01:13

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaklaşık 15 gün sonra birinci yılını doldurmuş olacak. Bu süre zarfında, Gürkan ile ilgili yürütülen linç kampanyası zincirine bağlı olanların kimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Gürkan’a yönelik aleyhte yürütülen algı ile gerçekleri tek tek aşağıda sıralayacağım. Ancak bu tabloya geçmeden önce, Gürkan’ın samimiyeti üzerine birkaç söz etmek isterim.

Öncelikle geçen bir yıl içerisinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın samimiyetini herkes gördü. Kafasının arkasında başka mühendislik olmayan, yönetim anlayışında şeffaf olan, yapılan tüm  çalışmalarda eksiği ile fazlasıyla kamuoyu önünde yapan NET bir adam gördük. Gürkan’ın  net oluşunu zaman zaman kendi altında bulunan ve bağı geçmişe dayanan bazı bürokratlar tarafından kullanıldı maalesef. Bu konuda ŞERHİM devam ediyor. Çünkü Sayın Gürkan’ın, şunun bunun adamı diye bakmayarak ayırt etmediği bazı bürokratlarla devam etmesine rağmen aynı duyarlılık bu bürokratlar tarafından gösterilmedi. Yani halkın anlayacağı bir dil ile yazayım,” HAİNCE” davranışların Belediye içinde sıkça seyri dikkatlerimden kaçmadı.

Şimdi gelelim Gürkan hakkında oluşturulan yanlış algılara ve gerçeklerine;

 ALGI: Selahattin Gürkan göreve başlar başlamaz personelin maaşını düşürdü!

GERÇEK:  Gürkan göreve gelir gelmez, bürokratlara maaşlarla ilgili bir çalışma yapma talimatı verdi. Çünkü, Belediye’de bir üniversite mezunu ile bir ilkokul mezunu arasında inanılmaz farklı bir katman vardı. Kişiye göre maaş belirlenmişti. Gürkan bunun düzeltilmesi ve maaşsal parametrelerin yeniden belirlenmesini istedi. Ancak bazı iş güzar bürokratlar, personele bunu izah edemedi. Her ipte oynayan bu bürokratlar, belediye koridorlarında, “Başkan maaşları düşürüyor, bu bizim değil başkanın talimatı” şeklinde personelin huzursuz olmalarını sağlayacak dedikoduyu bilinçli yaydı. Oysa gerçek hiçte öyle değildi. Gürkan geldiğinde belediyenin mali tablosu içler acısıydı. Her anlamda tedbir almak gerekiyordu. Bu işe ise, maaşların yeniden ayarlanmasıyla başlandı. Ancak art niyetli bürokratlar Gürkan’ı bir yerlerden aldıkları talimatla yıpratmak uğruna yalan yanlış bilgiler yayarak Gürkan aleyhine çalışmaya başladı. Soruyorum size, Aylardır hatta neredeyse bir yıldır maaşlar tıkır tıkır ödeniyor. Hem de kredi çekilmeden ödeniyor. Bunu niye kimse konuşmuyor? Çünkü bu onların işine gelmiyor. Amaçları çalışanlarla Gürkan’ı karşı karşıya getirmek!

ALGI: GÜRKAN MUHTARLARLA SIKINTI YAŞIYOR!

 GERÇEK:  Gürkan Büyükşehir Belediye başkanı olmadan önce 3 dönem Belediye başkanlığı yapmış bir isim. Bir mahalle muhtarının Gürkan’ı karşısına alarak fazla politize olma gayretkeşliği bir anda Gürkan aleyhinde faaliyet gösterenleri sokak dedikodusuna itti. Hatırlayanlar bilir, aylar önce Gürkan muhtarlara bir yemek düzenledi. Yemeğe Muhtarları davet etti. Ancak bir muhtar orada “Tam yeri” planına göre hareket ederek, yemeği kendince protesto etti. Oysa Gürkan, kaynakların yerinde kullanılması konusunda hassas bir adamdır. Yani sokağın talebi yerine getirilmemişken, yahıslara özel site içinin talebinin öncelikle yerine getirilmesini her makul yönetici gibi Gürkan’da doğru bulmaz. Ama bir veya birkaç muhtarı rahatsız edince hemen yaygara koparıp, basın üzerinden yüklenmeye başladı.

 ALGI : GÜRKAN HEP ÖN PLANDA GÖRÜNDÜ. VALİNİN BİLE ÖNÜNE GEÇTİ!

 Gerçek: Bazı aklı eveller, Deprem sonrası Bir fotoğrafı bahene ederek, kamuoyunda Gürkan, “Her platformda kendini önde gösteriyor” gibi bir algı içine girdi. O fotoğrafta Vali bey, bir iki milletvekili ve Gürkan vardı. Gürkan yoğun ateşle o gün gayri ihtiyari heyetin birkaç adım önündeydi. Bir kastın art niyetin olmadığını, Gürkan’ı tanıyanlar iyi bilir. Gürkan ki, Devleti, bürokratik hiyerarşiyi herkesten daha iyi bilir. Ömrü devletin farklı mekanizmalarında yöneticilik yapmakla geçiren bir ismin, protokol nezaketsizliği noktasında eleştirilmesi insafsızlıktan başka bir şey değildir.

ALGI : GÜRKAN PARTİSİYLE VE MİLLETVEKİLLERİYLE GEÇİNEMİYOR!

 

Gerçek: Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, partisinin en fazla oy alması için gece gündüz çalıştı. Partisiyle sanki anlaşamıyormuş gibi bir algıyı ortaya çıkaranlar maalesef yine partinin içinde olan ve makam-mevkiye çok düşkün olan insanlardı. Gürkan düz bir insan ve yanlış varsa dile getiren bir insandır. Ancak bu duruşu parti içerisinde çok az bir kesimi rahatsız etti. Öyle ki tüm vekillerle diyalogda olmasına rağmen kasıtlı olarak vekiller ile sıkıntısı varmış gibi yansıtıldı. Bu algı bilinçli yaratıldı. Öyle ki, Gürkan’ı üç beş ay içerisinde nasıl edelimde görevden aldıralım diye düşünün bazı aklı eveller bile partide hala etkin. Oysa Sayın cumhurbaşkanımızın desteği ile çalışmalarını yürüten Sayın Gürkan, tüm bu karşı duruşa rağmen çalışmalarını devam ettirdi. Aslında Sorun sayın Gürkan’ın vekillerle geçinememe sorunu değildir. Sorun AK Parti içerisindeki vekillerin birbirleriyle anlaşamama sorunudur. Maalesef Gürkan sokak dedikodularına zaman ayıramayacak kadar yoğur olduğu için, art niyetli birileri de bu faturayı Gürkan’a kesmeye çalışmaktadır.

Algı : Gürkan Kamuoyundaki desteğini kaybediyor!

Gerçek: Son zamanlarda bilinçli kamuoyuna birileri tarafından pompalanan en önemli algı malzemesi budur. Birileri kasıtlı olarak, sokak dedikodusuna çevirerek, Gürkan’ın halk nezdindeki desteğinin gün geçtikçe düştüğünü ve eski gücünün kalmadığını söylüyorlar. Oysa, Gürkan yeni bir siyasetçi değildir. Bir belediye Başkanı, 3 dönem  halkın desteğini almamış olsaydı zaten bugünlere gelemezdi. Gürkan hep sahada aslında. Kimi zaman hastanede, kimi zaman yol çalışmasında, kimi zaman ilçelerde, kimi zaman köylerde.. Hiçbir zaman halktan kopmadı. Hiçbir zaman halktan uzaklaşmadı. Ancak birileri kasıtlı olarak Gürkan’ın sahadan koptuğunu ileri sürüyor. İnsan Allah’tan korkar. Şu anda Malatya’da en fazla sahada olan biri varsa, O’da sayın Gürkan’dır. Dolayısıyla vatandaşın nezdinde kaybedilen bir destek yoktur. Elbette ki icra makamının çalışması bitmez. Zaman zaman vatandaşlar tepki gösterebilir. Ancak asla bu desteğin yitirildiği anlamını taşımaz.

Yukarıda sadece son zamanlarda dozajı iyice artırılan  algı ve gerçekler üzerinde durmaya çalıştım.

Şunun altını bir kez daha çizmekte fayda var. Gürkan’ı basit mahalle dedikodusuyla halktan uzaklaştıramazsınız.

Çünkü Gürkan net.

Kafasının arkasında kırk tane tilki yok.

Görev yapacağı süre içerisinde tek derdi, milletine hizmet etmek.

Tek derdi borç batağındaki Belediye’yi düzlüğe çıkarmak.

Tek derdi, Malatya’nın kronikleşmiş sorunlarının üzerine giderek çözmek.

Tek derdi, Batmış şirketleri yeniden ayağa kaldırmak.

Tek derdi, Personellerinin maaşlarını zamanında ve düzenli ödemek.

Bunların bir çoğunu da başardı.

Gürkan’ı tanımayanlara bir özelliğini yazarak noktalayayım yazımı.

 

Öyle bir özelliğe sahiptir ki, Sessiz sedasız çalışır, çalışır, çalışır. Kimse “Bu adam ne yapıyor!” diye düşünürken, bir yıl iki yıl sonra yaptıkları tek tek ortaya çıkar. O yüzden siz bir yıl sonra ortaya çıkan eserleri görünce, Gürkan’ın bu memleket için nasıl büyük bir şans olduğunu daha net göreceksiniz, merak etmeyin! Saygılarımla.

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

Malatya’da Siyasetin Yüzü Değişecek
02 Ocak 2023 01:13

Malatya’da Türk Eğitim Sen’e İlgi Oldukça Yüksek….
26 Kasım 2022 01:13

Siyasi Partilerde Hareketlenmeler Başladı
12 Kasım 2022 01:13

Nerde Hata Yapıyorum? ....
07 Eylul 2022 01:13

Aysun Hoca. Bilim, Emek, Özveri, Kalitedir
01 Ağustos 2022 01:13

15 Temmuz’un 6. Yılında
18 Temmuz 2022 01:13

Doğanşehir, Vahap Küçük’ü kaybetmekle çok şeyi kaybetmiş!
20 Haziran 2022 01:13

Vahap Küçük Babasını Aratmıyor
29 Nisan 2022 01:13

Belediyeler, Çiftçilere Daha Fazla Destek Vermeli…
10 Nisan 2022 01:13

Tarım Kredi Marketine Ne Gerek Var
27 Şubat 2022 01:13

YENİ MALATYA GAZETESİ VE HAYDAR KARADUMAN
02 Şubat 2022 01:13

EMEKLİ VE MEMURLAR NE OLACAK?
20 Aralık 2021 01:13

Emniyetin Uyuşturucuyla Mücadelesi
10 Kasım 2021 01:13

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ’N DE BAŞARISIZLIĞA YER YOK
08 Kasım 2021 01:13

MHP’YE İLGİ ARTIYOR
24 Eylul 2021 01:13

Efsane Bakan Merhum Adnan Kahveci İle Unutulmaz Bir Anım…
10 Eylul 2021 01:13

Yeşilyurt Belediyespor'u bu kafayla mı Yönetiyorsunuz?
11 Ağustos 2021 01:13

Motorize Kağıt Toplayıcıları
06 Ağustos 2021 01:13

Yeni Malatyaspor Yola Çıkarken
05 Ağustos 2021 01:13

Bu Anlayış Lokantacı Esnafının Sonu Olur
12 Haziran 2021 01:13

ÇİM SEVDASINDAN VAZGEÇMELİYİZ
26 Mayıs 2021 01:13

SEYYAR SATICILAR MASKE SATILABİLİR Mİ?
23 Nisan 2021 01:13

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE SKANDALLAR BİTMİYOR
15 Nisan 2021 01:13

“Dostlar Bizi Pazarda Görsün” Uygulamasıyla Kovid’i Yenemeyiz!
13 Nisan 2021 01:13

MALATYA’DA VAKA SAYILARI ENDİŞE YARATIYOR
12 Nisan 2021 01:13

'Dostlar Bizi Pazarda Görsün' Uygulamasıyla Kovid’i Yenemeyiz!
17 Eylul 2020 01:13

Saldım Çayıra Mevlam Kayıra Anlayışının İflasıdır…
10 Ağustos 2020 01:13

BİR MERHAMET ABİDESİNİ KAYBETTİK…
24 Haziran 2020 01:13

Yazıhan'ın Bayan Kaymakamı
11 Haziran 2020 01:13

BİR YIL DAHA YAŞLANDIK…
28 Şubat 2020 01:13

Allah Bir Daha Böyle Acılar Yaşatmasın
29 Ocak 2020 01:13

GAZETECİLİK ÜZERİNE...
22 Ocak 2020 01:13

Tüm Yazılar