Kiraz: Karahan Tüneli 4 yıl sonra neden kapandı
Gündem, 17 Ekim 2020 08:49Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Akçadağ ilçesine bağlı Kürecikte bulunan Karahan geçidine giderek iktidarı hedef alan zehir zemberek açıklamalar yaparak "Karahan tüneli 4 yıl sonra niye kapandı?" diye sordu.

Karahan Geçidinde açıklama yapan İl Başkanı Kiraz; “Yıllar önce bir tünel yapılmıştı ve 2010 yılında bitirilecek denmişti ama 2016 yılında hizmete açıldı. Çok değil 4 yıl geçmeden tünel kapandı. Burası Doğu’daki bütün illeri Batı'ya bağlayan önemli bir tünel. Yaklaşık dört aydır eski yoldan yani dar, virajlı ve tehlikeli bir yoldan ulaşım sağlanıyor" dedi.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz "Tünel yapıldığı zaman bu yollar asfaltlanmıştı. Zamanında bizim paramızla yapmış oldukları asfalttan eser yok. Bir işi de doğru düzgün yapın, bir işi de yüzünüze gözünüze bulaştırmadan yapın. Doğru düzgün iş yapmayı becerebilseler çıkıp teşekkür edeceğiz. Ama maalesef ki bir işi bile yüzlerine gözlerine bulaştırmadan yaptıklarını göremiyoruz. İhaleler yapılıyor, ihaleler defalarca tekrarlanıyor. Bir yandaştan alınıyor, bir yandaşa veriliyor. Asfaltlar sökülüyor yeni bir yandaşa veriliyor, o da yeni bir asfalt yapıyor. Tamamen rant üzerine kurulu bir sistem. Vatandaşın mağduriyetini hiç düşünmeyen, görmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız.
AKP milletvekilleri çıkıp “tünel kapalı değil” dediler. Tünelin açık olması bir şeyi değiştirmiyor. Tünelin girişi kapalı, yolu tamamen sökülmüş durumda, yolu nerede olduğu, ne zaman bitirileceği belli değil. Burada kamyonlar ve iş makineleri var, yatıya bırakılmış durumda. Herhangi bir çalışma yapılmıyor. Dört aydır kapalı olan tünelin kaç ay, kaç yıl daha kapalı olacağı belli değil. Burayı bir an önce bitirmelerini bekliyoruz. Çağrımızı yineliyoruz. Söz verdiğiniz gibi, açılışını 2016’da yaptığınız Karahan Tüneli’ni açın, insanlar rahat bir şekilde geçişlerini sağlasınlar. Bu kadar vatandaştan topladığınız paraları ve vergileri çar çur etmenize elbette ki müsaade etmeyeceğiz, buna onayda vermeyeceğiz” diye konuştu.

Gündem, 17 Ekim 2020 08:49
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Malatya'da Kayısı Festivali Hazırlıkları Başladı

ŞEYHLER'DE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Malatya'da 9 Torbacı daha Yakalandı

Yerinde Dönüşüm ve Hibe-Kredileri İçin Son Günler

Başkan Ersoy Vatandaşları Dinledi

Yalova da Malatyalılar Kiraz ve Kayısı Festivali Yapıyor

Vali Yavuz, Önem Projesi Gala Programına Katıldı

Yeni Malatyaspor Kırmızı Gurupta Mücadele Edecek

Bakan : Malatya, Dünyanın En Büyük Şantiyelerinden Biri

Kale İlçesinde 4 Ev Yandı

TMMOB: Yerinde dönüşüm süresi en az 1 yıl uzatılmalı

Malatya Kayısısı 150 Liradan Satışa Çıktı

MASKİ 20 Adet Operatör ve Şoför Alımı için Kura Çekti

Başkan Yıldırım Yalova Malatyalılar Derneğine Ziyaret

MEV Malatya Yönetimi Yeniden Oluşturuldu

Kayısı Esnafları Yeni Şire Pazarında Bir Araya Getiriliyor

Yıldız: Muhtarlar yerel demokrasinin temelidir

Malatya'da Kayısı İhracatı Durdu

Arguvan Belediyesi Konut Yapıyor

Cübbeli Ahmet Hoca: Malatya'ya Sohbet Yeri Yapacağım

AĞBABA: KÜRECİK’İ DERHAL KAPATIN

MİDİDER 13 Temmuz'da Yapılacak Pilav Şenliğine Hazırlanıyor

Cübbeli Ahmet Hoca Malatya'da Cami Açılışına Katıldı

Fetiye'de Malatyalılar Gecesi Düzenleniyor

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Yeşiltepe Eski Camii’nin açılışı Yapıldı

BAŞKAN ER LGS ÖĞRENCİLERİNE MORAL VERDİ

Malatya'da LGS Sınavına 9 Bin 770 Öğrenci katılacak

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

CHP MALATYA ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK'İ ANDI

Karadağ: 200 Milyon Kaynağımız Hazır

Bugün Seçim Olsa Malatya'da Hangi Partiye Oy Verirsiniz?

Malatya'da Yeni Yapılar Kent Belleğini Yok Ediyor

Yeni Malatyaspor 50 Bin Üye Hedefliyor

Cübbeli Ahmet Hoca Kuluncak'da Cami Açılışı Yapacak

BAŞKAN ER: MALATYA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Malatya Büyükşehire Genel Sekreter Atandı

CHP Malatya'da Ferdi Zeybek'i Anacak

Çarşı Merkez’de İlk Teslimatlar Temmuz’da Başlıyor!
