Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül Ay'ında Gelecek
Haber, 14 Ağustos 2025 22:25Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ramazan Ayhan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya geleceğini açıkladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan Başkanlığında, 13 Ağustos 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan’ın gündemi değerlendiren konuşmalarıyla başladı.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan, “Balıkesir ilimizde 6,1 şiddetinde yaşanan depremden dolayı vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı olan 29 vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah bir daha yaşatmasın inşallah” dedi.
“EYLÜL AYINDA CUMHURBAŞKANIMIZ MALATYA’YA GELİYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya geleceğini de belirten Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum Temmuz ayında ilimizde incelemelerde bulundu. Sayın bakanımızın ağırlıklı olarak ziyareti çarşı inşaat alanı oldu. Çarşımızın büyük bir kısmının tamamlanmasına yönelik yoğun bir çalışma sarf edildi. İnşallah Eylül ayında 300 bininci konutun anahtar teslim töreni için herhangi bir aksilik olmadığı takdirde Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize gelmesi bekleniyor” sözlerine yer verdi.
“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ”
Son günlerde yaşanan ülke geneli yangınlardan da söz eden Meclis Başkan Vekili Ayhan, “Ülkemizde meydana gelen yangınlara müdahale ederken alevlerin arasında kalan 5 orman işçimiz ve 5 AKUT görevlimiz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Malatya’mızda da birçok yangın meydana geldi. Birçok yangına gündeme dahi gelmeden hızlı bir şekilde müdahale ederek söndüren Malatya İtfaiye Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
MASKİ'YE TEŞEKKÜR
Tarıma dayalı yatırımlardan da bahseden Meclis Başkan Vekili Ayhan, “18 sulama projesiyle toplam 303 milyon Türk Lirası destek sağladık. İçme suyumuzla ilgili olarak yaşadığımız sıkıntılar sadece Malatya’mıza dair bir sıkıntı değil. Küresel bir sorun. Ülkemizin birçok ilinde yaşanan kuraklık ve iklim şartları nedeniyle yaşanan sıkıntılar. MASKİ’miz de bu noktada büyük çaba sarf ediyor. Kaptaj kaynağımızda yüzde 20 oranında suyun azalması söz konusu. MASKİ çok hızlı bir şekilde çalışıyor. Seri bir şekilde arızalara müdahale ediliyor. Malatya’nın birçok yerinde sondajlama işleri yapıldı. Saniyede yaklaşık 450 litre su şebekeye kazandırıldı. Bu çalışmalardan dolayı da MASKİ ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ilk olarak ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının oylanarak kabul edilmesiyle başladı. Gündem maddeleri arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddelerin birçoğu görüşülerek, karara bağlandı. Diğer maddelerin bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere oylanarak ertelendi.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantılarının II. birleşiminin ise 19 Ağustos Salı günü saat 14.00’te yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
Haber, 14 Ağustos 2025 22:25
Yorumlar (0)

Meclis Komisyonu Baro Başkanlarını Dinledi

Malatya’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Yapay Zeka Yüksek Lisans Programı Malatya'da açıldı

Yeni Malatyaspor Kongre Kararı Aldı

Ankara'da Özel Malatya Toplantısı

Sadıkoğlu: 6. bölge teşvikleri devam etmeli

'LGS Hazırlık Kursu’ Kayıtları 1 Eylül’de Başlıyor

Hayvan Yetiştiricilerine Kızılay'dan Malzeme Desteği

Darende Güreş ve Kültür Festivaline Hazırlanıyor

Memur-Sen'den Milli Eğitim Bakanlığına Ağır Eleştiriler

Yeni Malatyaspor'a bir -6 Puan Silme Cezası Daha

Hekimhan'da Beton Mikseri Devrildi: 1 Yaralı

Kale'de Kano Yarışması Düzenlendi

Ümit Vaat Eden Genç Siyasetçiler

Erkılınç: BİK Yoluna Devam Edecek

Malatya'da Bir Zamanlar Çerçiler Vardı

Hekimhan'a Konteynır Çarşı Kuruluyor

Arapgir Eğnir'de Çeşme Açılışı Yapıldı

Jandarma'dan Uyuşturucu Operasyonu

Vali Yavuz Akçadağ'da Cemevi Açtı

İnönü Üniversitesi Mediko Sosyal Binasının Temeli Atıldı

İş Adamı Darende'deki kazada hayatını kaybetti

Günpınar Şelalesinin Suyu Azaldı

Ağbaba: İthal Kayısı İhracatımızı Tehdit Ediyor

Dilekliler Derneği Yönetimini Seçti

2 Bin Yıllık Taş Köprüyü Bu Hale Getirdiler

Doğanşehir'de Korkutan Yangın

Evin çatısı çöktü, anne ve kızı son anda kurtuldu

Acil hasta için helikopter ambulans karayoluna indi

ÖLMEZTOPRAK’TAN DSİ’DE SON DURUM TOPLANTISI

Keskin: Okullar kıyafet satışına yönlendirme yapamaz

Gülümuşağı'nın Yolu Asfaltlandı

Geçit: Her Çocuk Toprağa Dokunmalı

Vali Yavuz: Erişilebilirlik Bir Lütuf Değil Haktır

Malatya TSO’da Yerel Kalkınma Hamlesi Tartışıldı

Altın Kayısı 8. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası Başladı

Sahipsiz Sokak Hayvanlarının Durumu Ele Alındı

ARSLANTEPE VE KADIN ODAKLI ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Yeşilyurt’un Bugünü ve Yarınları Tartışıldı
