Mehmet Naim Yaz

ÇİLESİZ MAHALLESİ; HEY GİDİ GÜNLER HEY.!

17 Haziran 2025 23:12

Bakmayın siz adının çilesiz mahallesi oluşuna, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri Malatya 'nın önemli bir yerleşim merkez mahallesi olarak yer alan ÇİLESİZ Çırmıktı,yukarıbanazı ,tecde,

barguzu,klayik gibi yerleşim alanlarının çevrelediği çilesiz aslında aşşagı Banazı olarak nüfus kütüklerinde bu isimle geçer ÇİLESİZ olarak günümüze kadar bu isimle anılması Mahallemizde bulunan geniş aile geleneğinin sürdüren aile büyüklerini yaşadığımız dönem içinde kaybettiğimiz ,ancak aile'den bir çok insanında hayatlarına devam ettiği bilinir

Bir çok ailenin hep birlikte yaşadığı ÇİLESİZ mahallesi aşşağı ve yukarı mahalle olarak merkezlerde , bilinen kalabalık aileler'den oluşur mahalle içinde herkes birbirine uzak 'kuşaklardan da olasa hısım akrabalık bağları vardır ,KİRVELİK geleneğinin mahalle içinde yaygınlığı nedeniyle bir başka tanışıklığın ve samimiyetin göstergesidir.

Yıllar içerisinde Malatyanın her yöresinde olduğu gibi ÇİLESİZ mahhaleside gelişen her olaylardan etkilenmiş ancak mahalle yaşam , gelenek ve kültürünü kaybetmeden , daha iyi sartlarda yaşam hevesini kendilerine hedef koyarak, tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerin daha iyi yürütülebilmesi için bir dönem geçici daha sonralarıda kalıcı ve yerleşik göç almıştır.

Yakın tarihin tanıklık ettiği ÇİLESİZ MAHALLESİ Her ailenin az da olsa belli bir dönüm tarla ve bahçesi kendisinin ve ailesinin geçinebileceği kadar emek ve uğraşmaya değecek kadar'da her bahçede her türlü meyve ağaçları ve yetiştirilen sebze zenginliği ile MALATYA'nın azda olsa ihtiyacını karşılayan sulu tarım alanlarına sahipti..!

Şimdi'mi yukarda kısa olarak yazdıklarımdan hiç bir fiziki eser kalmayan ,sadece yaşayanların anısında bir varmış ,bit yokmuş ile başlayan MASAL zenginliği içinde her insanın ah ile vah ile anlattığı bütün güzellikleri ,anlamlı dostlukların kurulduğu şimdi kim nerede, nasılı en iyi dörtluklerle anlatan ESKİ DOSTLAR'A ve MALATYA'mın güzel insanlarına sadece İsim olarak kalan doğduğum, doyduğum,ve çocukluk yıllarımın geçtiği ÇİLESİZ mahlesinde yaşamış çeşmesinde suyunu içmiş yolu bir şekilde bu insanlarla kesişmiş her GÜZEL insanlarına selamlar ..!!!

ALLAH bütün geçmişlerimizin taksiratlarını affetsin rahmetiyle,merhametiyle muamele eylesin mekanları CENNET olsun İNŞALLAH.

Hayatta yaşamını devam ettiren her bir büyuğüme ve küçüklerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum ALLAH sağlık ,sıhhat ve afiyetler içerisinde hayırlı ömürleri olsun

İNŞALLAH.

Okuyucularıma

Saygılarımla.

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

EKMEĞİMLE OYNAMA...!!!
25 Mayıs 2025 23:12

YAŞADIKLARIMIZ İNSANLIĞA UYARI NİTELİĞİNDE;!
16 Nisan 2025 23:12

GEÇMİŞ OLSUN 'BALIKESİR' DERS ALACAKMIYIZ.! (?)
25 Aralık 2024 23:12

24 K A S I M "PAZAR KEYFİ" ÖĞRETMEN 'İM BENİM...
25 Kasım 2024 23:12

10-KASIM "ATATÜRK'E SAYGI ÖZLEMLE..♡
11 Kasım 2024 23:12

SEVDASI MALATYASPOR OLANLARA GELSİN...!!!
20 Eylul 2024 23:12

ZAGOR, TEKSAS, TOMMİKS...
25 Ağustos 2024 23:12

TÜRK TURİZMİ 'BODRUMA' LAHMACUNA KURBAN EDİLDİ...!!!
22 Temmuz 2024 23:12

MALATYA ORKESTRA ŞEFİ'Nİ ARIYOR...!!!
03 Ekim 2023 23:12

'S E S İ M İ' Duyan VAR MI..???.!!!
27 Eylul 2023 23:12

Tüm Yazılar