KURUCU BAŞKAN
KURUCU BAŞKAN

HAYDAR KARADUMAN

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 1989 Yılında Gazeteci Haydar Karaduman’ın öncülüğünde kurulmuştur. Bir süre geçici adreslerde faaliyet gösteren MGC, 2003 Yılında bugünkü Belediye İşhanında bulunan Basın Merkezine taşınarak çalışmalarını halen burada yürütmektedir. Malatya Belediye Başkanı A.Münir Erkan döneminde Mehmet Buyruk Caddesinde Cemiyete tahsis edilen arsa üzerine bölge illerine de örnek olacak bir Basın Merkezi için dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da desteğini alan Karaduman yıllarca bu hayalinin gerçekleşmesi için çaba sarf etmiştir. Son olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cemiyetin 30. Kuruluş yıldönümünde bu hayali gerçekleştirmek için proje hazırlayacağını açıklamıştır.

Malatya Basınının “Haydar Baba” diye adlandırdığı Karaduman, Malatya Gazeteciler Cemiyetinin gelişmesi için 30 yıl boyunca çaba sarf etmiştir. Ancak son yıllarda rahatsızlığının giderek artması üzerine, Cemiyeti bırakmak istediğini söylemesi üzerine yol arkadaşları bunu kabul etmeyerek vefat ettiği 3 Eylül 2019 Tarihine kadar Cemiyet Başkanlığını sürdürmüştür. Cemiyetin düzenlediği ödül törenlerine dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı da getirmeyi başaran Karaduman, Türkiye gelenilde örgütlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonunun kurucuları arasında yer almış, daha sonra da Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun kuruluşunda görev almıştır.

Bu nedenle Haydar Karaduman Malatya Basınına en fazla hizmet eden ve iz bırakan Gazetecilerin başında gelmektedir.  Bu nedenle Karaduman Malatya Basını için bir efsaneleşen bir kişilik olmuştur. Kurucu Başkanımızı rahmetle anıyor, onun hayallerini gerçekleştirmek için çalışmalara bıraktığı yerden aynen devam ediyoruz.